Paratalanta

Yleiskuvaus

Otsa lähes pyöreä. Tuntosarvet 3/4 etusiiven pituudesta. Huulirihmat eteenpäin suuntautuneet; keskijaokkeessa tiheään ulkonevia suomuja; kärkijaoke piilossa. Leukarihmat hiukan kärjestään suomujen laajentamat. Säärien ulommat kannukset 1/3-2/3 sisempien pituudesta. Etusiipien suoni R1 lähtee 3/5 kohdasta keskisaran etureunaa; R3 ja R4 varrelliset n. 1/3 verran keskisaran etukulmasta kärkeen; M2, M3 ja CuA1 lähtevät keskisaran takakulmasta; CuA2 lähtee 4/5 kohdasta keskisaran takareunaa. Takasiipien keskisaran takakulma terävä; Sc+R1 ja Rs anastomoivat 1/3 suonen Rs pituudelta; M2, M3 ja CuA1 tyvestä lähekkäin tai tasaisesti rivissä; CuA2 lähtee 3/4 kohdasta keskisaran takareunaa.

Koiraiden uncus lyhyt ja paksu. Sivulämssä pyöristynyt, sen hakanen alas- ja ulospäin suuntautunut, piikkimäinen; sacculuksen keskellä ulkoneva liuska. Aedeagus hiukan taipunut, sen kärjessä kornuutti.

Naaraiden antrum epäsäännöllisen nelikulmainen, sen takareunassa piikkejä. Ductus bursae kuroutunut, mutta sen liitoskohta corpus bursaeen ei hampaallinen. Signum nelisivuinen.

Lähde: Perhoswiki (Suomen perhosharrastajat) CC BY 4.0

Kartta esittää havaintoja tästä taksonista, mutta sitä ei voi käyttää levinneisyyskarttana.

Suomesta yhteensä
havaintoa
?
ruutua
Havaintojen lkm
  • Yhteensä ruutua
Lajiluettelo
Lajitietokeskuksen lajiluettelo
Tieteellinen nimi
Paratalanta
Auktorit
Meyrick, 1890
Tunniste
http://tun.fi/MX.61346
Taksonominen taso
suku
Asiantuntijat
  • Lauri Kaila
  • Marko Mutanen
DNA-viivakoodisekvenssit
Eliöryhmät
  • Hyönteiset ja hämähäkkieläimet
  • Perhoset
  • MVL.238