Clepsis

Yleiskuvaus

Tuntosarvet ± sahahampaiset ja ripsiset. Huulirihmat keskipitkät, enemmän eteenpäin suuntautuneet kuin kuin ylöspäin taipuneet; keskijaoke kärjestä ± laajentunut; kärkijaoke lyhyt, terävä. Keskiruumiin takaosassa ei suomutupsua. Etusiipien kaikki suonet vapaita; R5 päättyy ulkoreunaan; R1 lähtee keskisaran keskikohdasta tai hiukan sen sisäpuolelta; M3 ja CuA1 kaukana toisistaan. Takasiipien suonet M3 ja CuA1 erillään, joskus lähtevät samasta pisteestä tai ovat varrelliset; M2 ja M3 tyvestä lähentyneet.

Toukkien jaokkeiden A2–A7 hengitysaukot eivät yleensä suuremmat kuin sukasen SD1 kiinnityskohta niiden yläpuolella; jos suuremmat, SV-ryhmä A9:ssä koostuu vain yhdestä sukasesta, tai A8:ssa D2:ien väli pienempi kuin D1:ien väli. A9:n V1-sukaset eivät kauempana toisistaan kuin A8:n. Käsnäjalkojen hakaskehät kaksinkertaiset joka sivulta. A1:n, A2:n ja A7:n SV-ryhmä koostuu kolmesta sukasesta.

Koteloiden imukärsä ei ylitä etureisiä. Etujalat ja tuntosarvet rajakkain. Jaokkeiden A2 ja A3 tyven lähellä olevat poikittaiset uurteet eivät keskeltä silloittuneet tai nystyrän jakamat. Perianaalisukaset puuttuvat. Kaudaalisukasia 4 paria, joista 2 keskimmäistä (D2 ja L1) lähellä toisiaan samassa painaumassa. Kremaster vatsapuolelta pyöristynyt tai kolmiliuskainen, joskus verrattain lyhyt ja leveä.

Lähde: Laji.fi lajikuvaukset
Kuvaustekstin laatijat:

Harri Jalava

CC BY 4.0

Kartta esittää havaintoja tästä taksonista, mutta sitä ei voi käyttää levinneisyyskarttana.

Suomesta yhteensä
havaintoa
?
ruutua
Havaintojen lkm
  • Yhteensä ruutua
Lajiluettelo
Lajitietokeskuksen lajiluettelo
Tieteellinen nimi
Clepsis
Auktorit
Guenée, 1845
Tunniste
http://tun.fi/MX.60191
Taksonominen taso
suku
Asiantuntijat
  • Lauri Kaila
DNA-viivakoodisekvenssit
Eliöryhmät
  • Hyönteiset ja hämähäkkieläimet
  • MVL.31
  • MVL.238