Syndemis

Yleiskuvaus

Koiraiden tuntosarvet ripsiset. Huulirihmat viistosti ylöspäin suuntautuneet; tyvijaoke pyöreähkö; keskijaoke kärjestään hiukan pidentynyt; kärkijaoke tylppä. Koiraiden etusiivissä kostaalitaite. Etusiipien suonet R4 ja R5 erillään; R2 lähellä suonta R3; R1 lähtee keskisaran keskikohdan sisäpuolelta; suonen A2+3 tyvihaarukka selvästi lyhyempi kuin neljännes koko suonesta. Takasiipien suonet Rs ja M1 lähtevät läheltä toisiaan tai samasta pisteestä tai lyhytvarrelliset; M2 tyvestään enemmän tai vähemmän lähellä suonta M3; M3 ja CuA1 lähtevät keskisaran takakulmasta läheltä toisiaan tai samasta pisteestä, tai ovat lyhytvarrelliset.

Toukkien jaokkeen A8 hengitysaukko suurempi kuin prothoraxin oma. A9:n V1-sukaset kauempana toisistaan kuin A8:n. Prothoraxin hengitysaukon etupuolen nystyrän sukanen L1 sijaitsee L2:n ja L3:n alapuolella. A8:n SD1 sijaitsee hengitysaukon etu- tai ala-etupuolella, ei korkeammalla.

Koteloiden siipisuonet selvästi erottuvat. Otsa selvästi pitkänomainen vatsapuolelta ennen tuntosarvien tasoa. Imukärsä ylittää etureidet. Keskijalat keskilonkkien kanssa rajakkain korkeintaan saman verran kuin etujalat. Jaokkeiden A2 ja A3 tyven lähellä olevat poikittaiset uurteet eivät keskeltä silloittuneet tai nystyrän jakamat. Jaokkeiden A4–A5 tyvirivissä 7–8 piikkiä D1-sukasten välissä ja kaudaalirivissä korkeintaan 20 suurempaa piikkiä D2-sukasten välissä. Kaudaalisukasia 4 paria, joista 2 keskimmäistä (D2 ja L1) hiukan erillään toisistaan, eivät samassa painaumassa.

Lähde: Laji.fi lajikuvaukset
Kuvaustekstin laatijat:

Harri Jalava

CC BY 4.0

Kartta esittää havaintoja tästä taksonista, mutta sitä ei voi käyttää levinneisyyskarttana.

Suomesta yhteensä
havaintoa
?
ruutua
Havaintojen lkm
  • Yhteensä ruutua
Lajiluettelo
Lajitietokeskuksen lajiluettelo
Tieteellinen nimi
Syndemis
Auktorit
Hübner, 1825
Tunniste
http://tun.fi/MX.60180
Taksonominen taso
suku
Asiantuntijat
  • Lauri Kaila
  • Marko Mutanen
DNA-viivakoodisekvenssit
Eliöryhmät
  • Hyönteiset ja hämähäkkieläimet
  • MVL.31
  • Pikkuperhoset