Calybites

Yleiskuvaus

Pää sileäsuomuinen. Tuntosarvet suunnilleen etusiiven pituiset, sileät; tyvijaoke kohtalaisen paksuuntunut, siinä kampasukasia. Huulirihmat pitkät, ylöspäin taipuneet, teräväkärkiset; keskijaoke kärjen alapuolelta hyvin heikosti karkeasuomuinen, yhtä pitkä kuin kärkijaoke. Leukarihmat pienet, sileäsuomuiset, 1/3-1/2 huulirihmojen kärkijaokkeen pituudesta. Jalat melko sileäsuomuiset; etusääret, keskireidet ja keskisääret hiukan pystyjen suomujen paksuntamat; takanilkat hiukan säärtä pitemmät. Etusiivet pitkänomaisen lansettimaiset; suonet M2 ja M3 tyyppilajilla yhteensulautuneet; R1 lähtee keskisarasta läheltä siiven tyveä. Takasiivet n. 2/3 etusiipien leveydestä; keskisarka avoin suonien M2 ja M3 välistä; suonet M1 ja M2 lyhytvarrelliset.

Koiraiden tegumen heikosti kitinisoitunut; uncus puuttuu. Sivulämssät vahvasti laajentuneet kohti cucullusta, melko tiheään piikkiset pitkin ulko- ja alareunaa. Vinculum hyvin suuri, siinä saccus tai se puuttuu. Aedeagus yksinkertainen, kapea, putkimainen; siinä ei kornuutteja.

Naaraiden anaalipapillit melko lyhyet, piikkiset. Takimmaiset apofyysit pitkät, tyvipuoliskosta leventyneet; etummaiset apofyysit saman muotoiset kuin takimmaiset, ilman vatsapuolen haaraa. Ostium bursae sijaitsee VII vatsakilven takareunan loven pohjalla. Ductus bursae kapea, pitkä, vahvasti kitinisoitunut tai heikosti kalvomainen. Corpus bursae kalvomainen, siinä yksi signum tai se puuttuu.

Lähde: Perhoswiki (Suomen perhosharrastajat) CC BY 4.0

Kartta esittää havaintoja tästä taksonista, mutta sitä ei voi käyttää levinneisyyskarttana.

Suomesta yhteensä
havaintoa
?
ruutua
Havaintojen lkm
  • Yhteensä ruutua
Lajiluettelo
Lajitietokeskuksen lajiluettelo
Tieteellinen nimi
Calybites
Auktorit
Hübner, 1822
Tunniste
http://tun.fi/MX.58905
Taksonominen taso
suku
Asiantuntijat
  • Lauri Kaila
  • Marko Mutanen
DNA-viivakoodisekvenssit
Eliöryhmät
  • Hyönteiset ja hämähäkkieläimet
  • Perhoset
  • Pikkuperhoset